Kassandra
Kassandra
Anotace: Neobyčejná krása(ač ji obdivuji)a štěstí nejdou vždy ruku v ruce.
Noc na radosti moc nepřidává
z povinnosti bděná
těžkými křídly pomalu mává
tesknotou násobená
I bohové olympští
jsou nezvykle tiší
rozvernost hravost jejich smích
a cinkot plných číší
který je vždycky provází
má teď němá ústa
Éós ovšem ta si spí
a Kassandra si je jistá
pochmurnou cestou neodvratnosti
přicházejících chvílí
kdy jásající záhy zjistí
jak osudově se mýlí
jak pro nevšední svoji krásu
v chrámu athénina
v nezastavitelném toku času
bude znásilněna
že s paní Moirou a její mocí
jíž i bohové se bojí
k tragickému svému konci
neodvratně pospíchají
Publikoval(a):
Lindos, 18.4.2018