Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Déšť

Déšť

mnich-v-blues Básně » ostatní ...

Anotace: Déšť vrhal na chodník / dešťové kapky, / nejlepší bubeník, /nad všechny chlápky.

Jak virbl na činel,
jak úder do tympánu,
déšť tančil po střechách,
už bylo skoro k ránu.

Stekla mi kapka po tváři,
stékala hořce a dlouze.
Byla slaná, nebo sladká?
z radosti,... či z nouze?

Ani slaná, ani sladká,
byla hořká, potvora,
polkla jsem ji, stekla nová,
a tak pořád dokola.

NEmám chuť se na ně zlobit,
na kapky mé kanoucí,
přestože to pro někoho
může býti matoucí.

Já miluji rytmus deště,
ve kterém smím píseň pět,
já miluji rytmus deště,
ve kterém se točí svět.

Zpívati jen v rytmu kapek,
k tomu často mívám sklon,
zpívám, dokud mohu ještě,
než déšť přetne...
-me
-tro
-nom.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 18.4.2018
Přečteno (138x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Formis, Bezhlavý rytíř, děda včela, Těkavý Vasil, Remy M. Manniac, slunečnice69, Mirastus, gogol, Makaveli

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 03:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti