POVZDECH
POVZDECH
je neotřesitelná
má silná víra,
když z (ne)bezpečný vzdálenosti
křivku smrti protíná
je neotřesitelná
i po
větším množství vína,
když úzkost vůči světu
mi hrdlo svírá
je odolná
moje destruktivní síla,
když škrtám slova
vprostřed svýho díla
je nebojácná
ta kořeněná pravda,
co jak můry světlo
lidi láká
skrývá se
ta kořeněná mrcha
vlhká na těch
správných místech
a jinde zas suchá
je nebezpečná
a o to víc
ji chceme
kvůli ní pijeme,
křičíme i lžeme
je neotřesitelná
tvá nadlidská víra
s vůní vzdechů
křehká,
jak vinná réva
Publikoval(a):
Michelle.Morrigan, 13.4.2018