Soužití
Soužití
Anotace: Neměl jsem v úmyslu ji uveřejňovat,poněvadž se mi nejeví jako příliš povedená,ale po rozsáhlé diskuzi o toleranci či netoleranci minoritních skupin ji v zkrácené verzi přecejen zařazuji.
Ptáci maj přistřižený křidýlka
a už dlouho jim neslouží ke zpěvu
zobáčkama vyzvání ticho
Říkejte si pane o surrealismu co chcete
hovořte o něm v superlativech
skládejte na něj ody
v Bruselu mu odhalte tisíciletou sochu
podpírejte jeho jedinečnost
obrozujte ho
zblázněte se jím
zařiďte si z něj pohodlíčko
hýčkejte ho
a když se v noci probudí
neopomeňte mu v sladkou kušínku
vecpat dudlíka Pane
Já nosím zelený kalhoty a kdo je nenosí
je blb
tvrdil Hitler
a měl nepotlačitelnou touhu
očistit svět od všech blbů
Voni vám vždycky vylezou na nějakej kopec
aby měli rozhled jo
ale pane pak už vidí
jen ten svůj kopec
nebo hromadu hnoje
nebo krtinec
V komuniké to serou Hitlerovi na hlavu
ale ten jeho trik s kalhotama
je tady s námi neustále
Je ale pane tolik krásné hudby
že se mi jí nepodaří
nikdy všechnu uslyšet
Proč tedy ještě poslouchat tu špatnou?!
Publikoval(a):
Lindos, 12.4.2018