Prozření Lazarovo
Prozření Lazarovo
Ptali se Lazara,
co je lepší,
život či smrt?
Že nevidí v tom velký rozdíl,
ale že necítí se jako předtím.
Ať mu klidně břicho rozpárají,
vnitřnostmi ať ozdobí dům,
dobytku ať jeho tělo hodí.
Je tenká hranice
mezi životem a smrtí.
Totiž jen šátkem přes oči
se lidi balamutí.
Publikoval(a):
Modrozelenýma očima, 11.4.2018