**O hedvábí...
**O hedvábí...
~Moruše z hedvábí~
~~~~~~~~
V moruších bourec
a šátek z hedvábí
on má rád čepec
ona se parádí
šaty jak princezna
prý asi ta z Číny
v těch šatech líbezná
ne,už nechce jiný...
napiš si Číňanům
proto on ji radí
rozsypej na stůl čaj
jak písmena prozradí
že toužíš po látce
z pravého hedvábí
a že se tady moc
nevyrábí.
Moruše ráda má
ta tvoje prababička
včera mi šeptala
po nich červenají líčka
bourci se vztekali
moruše jsou naše
děláme hedvábí
z té zelené listové
morušové kaše.
Z kokonu nitku
prý někde namotají
brzy z ní hebkou
látku nadělají
a to přece každý
bourec už ví
jak vlastně vzniká
pravé hedvábí.
A milé dámy
v hedvábí honí vodu
nepochválit hebké šaty
bylo by na škodu...
a vám pánové
k těm šatům kravata
vážně,vy jste dvojka
jako ze zlata.
A bourec morušový
o umělém hedvábí
raději nic neví
dostal by závratě,
škytavku a kašel
bylo by ho škoda
kdyby po těch
5000 letech
ten bourec zašel...
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 11.4.2018