Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Ve stínu petrolejky

**Ve stínu petrolejky

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: takové malé divadélko

-------------
Koho by dnes napadlo
jenom tak ve stínu
svíce či petrolejky
zahrát si doma
takové stínové divadlo,
to když se skloníš
v tom stínu to vypadá
jako pytel brambor
anebo hromádka neštěstí
a to někdy bolí
jako bys po zádech
dostal ránu dubovou holí.

Tak sfoukni ten plamen
se smutným stínem,ámen
sedni si raději
se svoji láskou
do stínu sekvojí
ona se v temném nevidění
že tě ztratí už nebojí
a hned je divadlo "Ve stínu"
plné lásky,bez splínů
a místo petroleje do lampy
nalij do skleniček víno
vezmi ty větší,ano,tam ty.
To je ono.

A než se nadáli stín je pryč
s ním i to divadlo
všechno nějak dopadlo
a klíč...kde je klíč.
Dík za vaši poznámku
klíč ten je
přece v divadelním zámku.
=========
(°!°)
Publikoval(a): Květka Š., 10.4.2018
Přečteno (67x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, děda včela, Lindos, gogol, slunečnice69, Mirastus, Dasahor

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 05:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti