Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ztracená ve verších

Ztracená ve verších

Jera_lu Básně » o Životě

Anotace: Anotace není třeba...

Ztrácím se ve verších
vrytých do duše papírů
ztrácím se ve verších
ba i v tónech klavírů.

Pročítám se řádky
těch slastných slok
a pohledem zpátky
zas upíjím první lok.

První lok a první střet
chuť lásky, něhu vět
první splynutí duševních těl
okamžik, kdy prvně nahou ji zřel
touha přetekla
a on již jen s ní být chtěl...

Číst si přirovnání ženského těla
k lunám a třpytu
snít o milování v lese
zpoza pražského bytu.

*

Ale...
Bylo to pro básníka vskutku tak snové?
Měla kůži jemnou, jako svetry kašmírové?
Nebo ji jen slova vdechla tu magii
vždyť dobrý rým prosvítí i utopii.

Třeba to ani není pravda
třeba jsou to jen iluze
možná, že taková je mysl básníkova
a až smrtí bude probuzen.
Publikoval(a): Jera_lu, 10.4.2018
Přečteno (116x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Makaveli, děda včela, Lindos, Klarineb, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti