Kapky rosy...
Kapky rosy...
Na hrotech trávy
ulpěly kapky slz
pod nebem popelavým
chlad mnou prorůstá skrz...
Na rtech ti zůstaly
kapky slané rosy
slunce je propálí
sleduju zpovzdalí
v modlitbě prosím...
Když zhasnou oči
změníš se v prach
jen okamžik stačí
ve vzpomínkách...
Zase ztěžkly mraky
v černobílých konturách
jen ztroskotané vraky
bloudí po pěnivých vlnách...
Sváteční den utopený v okru slunce
ptáci zpívají až k zešílení
z padajícího soumraku zebou ruce
a jen pár minut zbývá do vzkříšení....
Publikoval(a):
Klarineb, 9.4.2018