Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

gladiátor

gladiátor

xoxoxo Básně » o Životě

Anotace: https://m.youtube.com/#/watch?v=NBE-uBgtINg

#

ta síla je v lásce
co dá přežít na bojištích
tam kde to cítí nejvíc
kde krev splyne se zemí
kde utichá řev i nenávist
řinčení zbraní mizí...
gladiátor se vrací
chuť svobody a vykoupení
kolem široké rodící lány
ta síla naplnění
když se jeho ruce dotýkají klasů
cesta která ho vede domů

Pach smrti ho neopouští
vrací se do spálené země
ohořelá těla
kouř stoupá k nebi

vzpomínky
slzy
chuť zrady
hlasité ticho
pot a krev

Řev v aréně vystřídalo otupění
každý návrat není snadný
domov stal se pohřebištěm
co zanechá hluboké stopy
stopy co zůstanou v srdci
ani pomsta nepřináší klid


Byl gladiátor co přežil arény smrti
legenda o které se bude mluvit






....ale on ztratil víc než svůj život


Věnováno dávným gladiátorům
a jejich cestou za svobodou
která nikdy nebyla lehká

X
Publikoval(a): xoxoxo, 8.4.2018
Přečteno (79x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Lipová, gogol, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 23:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti