Ještěže skladuju v peněžence starý jízdenky
Ještěže skladuju v peněžence starý jízdenky
jedu vlakem do práce
a čtu "Láska je pes"
další jeho sbírku
a potřebuju
tu knížku
na chvíli odložit,
protože mi zvoní mobil
a taky se blíží průvodčí
hledám nějakou záložku,
ale nikde nic,
pak mi svitne,
že mám plnou peněženku
starých jízdenek
z minulých a stejných cest
tím samým směrem
do stejných měst
jednu vytáhnu
a přeložím napůl,
vložím do knížky
a až mi zas
dají pokoj
a přestane mi
zvonit mobil,
ten šílenej,
ale v dnešní době
nutnej vynález,
vratím se zas
do svýho světa
nažloutlých
a jemně voňavých listů
Publikoval(a):
Michelle.Morrigan, 8.4.2018