Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V prázdnu ničeho

V prázdnu ničeho

Makaveli Básně » ?nezařazené?

Anotace: Henny=slang. Hennessy

Pár srků ginu mi bláhově
proudí v krvi
teď jsem dost silný,
abych čelil šílenství

a ještě než nadejde
ten obávaný konec dní
zasadím tulipán do zplihlé hlíny
předtím co se všichni
vzájemně pobijí na sklonku jara
kdy budou odcházet ty chladné rána
a přicházet první deště co zaprší

proto mého života flashbacky
ať mi volně v mysli plynou
než všemu a všem
řeknu tiše nashledanou

...a má poslední slova doznějí
v prázdnu ničeho

nechť je mi dovoleno
znovu nadechnout se
přes plíce astrálního těla
a snad mě nestihne karma
za všechny mé skutky
učiněné skrz ta minulá léta

pravděpodobně budu
potrestán i za život
co jsem nechal ztratit ve hvězdách

neboť teď už se jen stěží
udržím stát rovně na nohách,
však právě díky Henny zdá se
nemám zas tak velký strach

možná zrovna proto v zrcadle už
nerozeznám vlastní tvář
jsem nejspíš jen
další nemocný člověk,
co si sejmul svatozář

a jest vskutku směšné,
že i s artritidou v rukou
snažím se psát paměti
příběh stárnoucího muže
osamělého, bez dětí

který útěchu jak známo hledal
nakonec i našel
v hlubinách plné
sklenky Hennessy
Publikoval(a): Makaveli, 2.4.2018
Přečteno (214x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Dasahor, Remy M. Manniac, Elll, barča1, Klarineb, Martin Havlíček, děda včela, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti