Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Radosť IV., V.

Radosť IV., V.

RADOSŤ IV.

Tešiť sa, radovať vedia iba deti.
Smejú sa len tak.
Tam hľa letí vták, slnko svieti.

V samopašnej radosti sú blízke Bohu.
I keď jedno druhému podloží nohu. l


RADOSŤ V.

Ó, radosť svätá
blaženosť trváca
s ľudským duchom spätá
cez srdce prúdiaca
z nekonečna priestoru
od Boha k človeku.

V ustavičnej výmene
sa cez priestor späť vráti
k tomu, čo ju obohatí,
odeje ju krásou a láskou v premene.

Ako ťa radosť čistá, svätá
v chudobnom vneme človeka
velebiť, vzývať po mene?


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 2.4.2018
Přečteno (78x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 1.5.2024 23:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti