Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prostě ve vlaku

Prostě ve vlaku

potkala jsem
muže ve vlaku

měl tak 70
a jeho věk
píšu číslovkou
a ne vždy
se mý básně rýmujou
tak, jak jste zvyklí,
protože nejsem
typickej rýmující básník,
snad jen někdy

ale zpátky
k tomu muži

starej pán
s tmavýma hnědýma očima
tmavší než
hořká čokoláda
a se rty
barvy pryskyřice,
mě oslovil
a chtěl si povídat

smekl klobouk
jak se patří,
byl prý tak vychován

a pak náhle
z brašny tahá
malou petku
plnou vína

nabízí mi
a nutí mě ochutnat,
dokud k tomu Muškátu
alespoň nepřivoním

dobrý, říkám
a s nezájmem
mu tu věc vracím
ať napije se
raděj sám

pak vyslechnu si
cestou celej jeho
životní příběh,
žena prý
ho zabít chce

snad něco
kvůli penězům
a on takhle
denně cestuje,
aby s ní nemusel
být pod jednou střechou
s tou vypasenou
starou mrchou

chci toho spoustu namítnout
a pár detailů
mi moc nesedí
v tý jeho filmový story

už musím vystoupit

popřeju mu pěknej den,
on mně taky
a každej si dál žijeme
svým nicotným životem
Publikoval(a): Michelle.Morrigan, 1.4.2018
Přečteno (50x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lastra, gogol, Mirastus, děda včela, AmiCZ, Lipová

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti