Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nejsem!

Nejsem!

Elll Básně » ?nezařazené?

Anotace: A nebudu

Nejsem melodií,která podle not houká
a ani tou notou,co zvuk do písně vtlouká
Taková hudba se mi nelibí
když nasazené má klepeta a v mysli brouka

Nejsem ani rýmující se básní
sepsanou podle daných vzorů a v nějaké kázni
to kouzlo vytvářela nespoutaností
a sloka po sloce se mi v té poezii ztrácí...

Nejsem z puzzle skládajícím se obrazem
a ani jeho-všechny díly v celek svírajícím rámem
dohromady tvoří obraz,ale jedna o samotě ničím není
Každá obdržela místo,nemůže být na žádném jiném...

Nejsem matoucí novodobou pohádkou,
je jiná než znám a s novou posádkou
nekončí to hezky,když dobro nad zlem nevítězí
kde je můj pejsek a kočička,o něž tohle nezavadí ani památkou?

Nejsem a nebudu podle vašeho scénáře hrající loutkou
radši černou ovcí s vlastním názorem a hlavou,
tou vyšlapanou cestou nepůjdu,já najdu si svou
zdvořile nabídnu ať jdou první a hrozně se pobavím koukáním na poslušně jdoucí stádo přede mnou....

Nejsem a nebudu,tím čím jste mě chtěli mít
o svém životě mám celkem jasno-nenechám se nikým ovlivnit
svoje názory musím ještě trochu doladit
ale ne děkuji,já nepotřebuji poradit....
Publikoval(a): Elll, 29.3.2018
Přečteno (91x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Klarineb, gogol, Mirastus, Lindos, Makaveli

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 02:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti