Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Perspektiva

Perspektiva

Něco už nebude
něco ještě přijde
večer slunko zapadne
ráno možná vyjde

Fialky zavoní
neopakovatelnou vůní
noc den rychle dohoní
a ten vejde do ní

Trny růží zůstanou
květy spolkne zem
Špatné dny když nastanou
klidně čert je vem

Láska otvírá
ty nejkouzelnější vrátka
nic však věčně netrvá
spíš je děsně krátká

Vrby svoje tajmství
přepečlivě střeží
bez příkras a konvencí
jsme před nimi nazí

Plachost zvěře sčítá si
ještě možné roky
občas jdeme do kdysi
návratnými kroky

Za námi live krajiny
a rozkvetlé louky
obtisk navždy neměnný
a věčný asi taky

Vepředu jen bílý list
jak zasněžené pláně
kdo neumí psát a číst
stěží dojde na ně

Něco přece chystá se
něco už vzal ďas
s pihami na kráse
nám odkapává čas
Publikoval(a): Lindos, 22.3.2018
Přečteno (67x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Elll, LadyLoba Romana, Martin Havlíček, děda včela, gogol, Klarineb, Kytka62, slunečnice69, Mirastus, Mari13

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti