Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Mandelinka~

**Mandelinka~

Květka Š. Básně » Srandovní

Anotace: a práškovací letadlo

~~~~~~~~~~~~~~~
Potkali jsme mandelinku
shání proužky na sukýnku
na brambory chtěla jít
prý tam musí hezká být.
Mandelinka nemá klid
sukýnku si musí šít
látku s proužky nesehnala
s puntíčky si vybírala.

Potkala se s beruškou
tam na kopci,pod hruškou
beruška jen kulí očka
ty jsi žlutá osmoutečka?
Ne,já jsem přece mandelinka
ta co na bramborách
spinká.
A jak to s ní dopadlo?

Hele,tam už letí
práškovací letadlo…
A tak sličná mandelinka
na bramborách už nespinká
teď už žádné mandelinky
nepotřebují sukýnky….
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 18.3.2018
Přečteno (241x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Lindos, Mirastus, gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 10:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti