Naší zemi
Naší zemi
Anotace: Krátká báseň pro národ.
Se lvíčkem na srdci, s mečem Bruncvíka.
V hoře Blaníku, v sedle Šemíka.
S korunou Václava,
Česká země povstává
a nepřátele své za hory zahnává.
Nenechme zhynouti slovanské plémě,
nechť nikdy neshoří Česká země!
Publikoval(a):
ferojozo, 12.3.2018