Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Staré fotografie

Staré fotografie

Žluť
velmi starých fotografií
nám dává
pocítit
nedůvěru
k tehdejší skutečnost
ač nebyla o nic méně skutečnější
než je ta naše!

Naprostá anonymita našich předků
už od páté generace zpět
-o dalších ani nemluvě-
vyvolává pocit
nejistoty
stromu
který neví nic
o svých kořenech
a při jakémkoliv silnějším větru
může být vyvrácen

Z noční oblohy
k nám dolétá
někdejší podoba vesmíru
z dob
kdy základní kámen
lidského rodu
byl ještě hodně daleko
ve hvězdách

Z dálky
k nám dolétá
hluk ticha
Je to ticho všeho mimo náš život
anebo
ticho našich životů?
Publikoval(a): Lindos, 9.3.2018
Přečteno (85x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Martin Havlíček, Klarineb, a1ička, děda včela, Elll, Mirastus, Makaveli, slunečnice69, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti