**Sněženky
**Sněženky
~~~~~~~~~
Když roztají sněhuláci
když na vodě led se ztrácí
znervózní havrani,vrány
cha,cha,cha...
to zimní dny jsou spočítány.
Pomalu i sněženky
vystrčí své bílé hlavinky
prý jarní čas už vyhlíží
ano,brzy se k nám
jaro přiblíží.
Zima,však trochu odolává
ona jaro nemá ráda
jak sněženku venku vidí
poslat ji pár vloček
to zimě nevadí.
Čerstvým sněhem je sype
a chechtá se,
trochu se mne už bojíte?
My?
Sněženky jsme,to snad víš
sněhem nás
ne,ne,ne,nevystrašíš!
A za tím děravým mrakem
něžně slunce svítí
vločky sněhu si pak chytí
do jarních sítí.
A malé sněženky se zaradují
na letošní paní zimu
se usmívají.
Popřejí krásnou zimu příští
a už nesněží,prší.
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 9.3.2018