Jarní rozjímání
Jarní rozjímání
Anotace: Je březen....tak takové jarní, snad poetické rozjímání...
Na plotě kapky roztroušené
jako noty na notové osnově
v monotónním rytmu znějí
slyším v nich píseň o naději
ty a já ruku v ruce tiše jdeme
vstříc pomalu blížící se oblevě
v tónech ranní Malé noční hudby
duní v ozvěnách osudově Requiem
v čajové symfonietě snídaně bez tebe
v bludišti všude prázdné chodby
tóny klavíru prolézají líně rádiem
jen mrazivý chlad čtyř stěn zazebe
v březnově nesmělém rozechvění
melounová čtvrtka slunečného kola
plive střepiny z mraků rozstřílených
a ptáky zvesela jarní píseň ke zpěvu volá...
Publikoval(a):
Klarineb, 9.3.2018