Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pod hladinou žalu

Pod hladinou žalu

Jera_lu Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Inspirováno známými příběhy dob dnešních.

Pod kápí hříva zlatých vlasů
v očích zář a jiskření
pleť snědá jak barva klasů
snad je to samo prozření?

Spanilá to dívka
ladné křivky vlály jí ve větru
okouzlila mladíka,
co stál poblíž na břehu.

Tak něžná a svůdná přec
jak může on jí odolat
jaká to čistota, jaká to čest
on toužil se zamilovat.

*

Tou krásou očarován
poblouzněně za ní šel
však že na břehu stál
pro svou touhu zapomněl.

A pak celý život svůj
pod hladinou byl
v slzách žalu utonul
a lásky se nedožil...
Publikoval(a): Jera_lu, 3.3.2018
Přečteno (197x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: ivankaaknavi, Makaveli, děda včela, gogol, Desiré, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 05:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 25 stránek.
roboti