Labutí píseň
Labutí píseň
Mrazivá touha kolísá
v teplotě pod nulou
mé srdce spí v závěji
stíny se krčí v reálných kulisách
se vzpomínkou dávno minulou
když zázraky se prostě nedějí
tuhne mi zvolna krev v žilách
mráz do duše píše v jinovatce
v moři tvých temných nepokojů
rampouchová zvonkohra zpívá
blues ztraceného snového zajatce
bez zbraní a zbytečných bojů
ohnivý kotouč řeže potemnělý les
chladná čepel zapadajícího slunce
bez milosti popravuje tiché stromy
už se nepotkáme zítra, včera ani dnes
k nebi vztahuješ své hladové ruce
sněhová bouře se ti hlavou honí
tichem na rybníku zní labutí píseň
tak krásná až dech na chvíli zatají
v mrazivé náladě tone únorová tíseň
dvě labutě v agónii poslední píseň zpívají.....
Publikoval(a):
Klarineb, 27.2.2018