Variace na milostné téma.
Variace na milostné téma.
Usiluješ o osvícení,
je to tvůj denní chleba,
cílová stanice,
světlo na konci tunelu,
životní márnice,
na růžích si nestelu.
Štítíš se života,
pozoruješ znamení
a všechno moje snažení,
mi zmaří ten tvůj despota.
Jako škraloup na pudinku,
jako voda v oleji,
jak zdechlina na zápraží,
jak škrábanec na displeji.
Cítit aspoň na chvilinku,
že nejsem tvoje závaží.
Publikoval(a):
Modrozelenýma očima, 25.2.2018