Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na břehu řeky Gangy

Na břehu řeky Gangy

Modrozelenýma očima Básně » o Životě

Anotace: Je jen jedna řeka. Ale miliardy břehů..

Vezu se tuk tukem
barvy amazonského papouška.
Ve vůni kardamonu
ztrácí se všechny vzpomínky,
v jednotném unisonu
splývá pouliční hluk.

Pod kola pletou se
hubení žebráci,
k ohništi pomalu
Aghori se potácí.

Až stoupnu si na břeh řeky Gangy,
žádný rozrazil tam nepokvete,
ani nízká tráva.
Zato posvátná kráva
z ní bude pít.

Tak, jako je jen jedno nebe,
je jen jedna řeka.
Liší se jen její břehy.
Publikoval(a): Modrozelenýma očima, 24.2.2018
Přečteno (92x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Makaveli, Klarineb, Mari13, gogol, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 12:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti