Křehkost
Křehkost
Jako bůh nehraje v kostky
ani o lásku se nehází
přichází potichu a leckdy
nenápadně i odchází
Je s touhou nejvyšším darem
ze střípků světů minulých
zemí s pohanským králem
a tichem na pláních zšeřelých
Ranní mlhou nad rybníky
ptačím zpěvem za šera
koncertem žab podél řeky
a tichým vánkem večera
Je malým kouskem ráje
zůstavšího na zemi
oázou pustého kraje
s čistým pramenem a palmami
Je překrásnou barevnou vázou
posázenou démanty
jež jedinou slzou se ztratí a smejou
a zbude-
otlučený kus nádobí
Publikoval(a):
Lindos, 23.2.2018