Leden
Leden
Anotace: Nostalgická vzpomínka na leden...
Leden
Dávno odplynuly časy
kdy nosil bílý plnovous
a taky sněhobílé šaty
a místo ledu kapky rosy
tonou cestou mechovou
jarní tón je s ním již spjatý
tuhé mrazy své objetí povolily
netřeba se zimy vůbec bát
ve větvích zcela obnažených
Leden se pustil vladařské síly
propustil ze služby sníh a chlad
k blátivé odyseje odsouzených
jeskyně zapomnění procitá
skřivánčí píseň do dálky zní
z nekonečně vzdálených konců
hejno černých ptáků kams odlétá
pryč je dávno trudná nálada zimní
s potem utrápených sněžných lovců
naděje utopené v hrnku s medem
v mlhavých dnech hrají prim
tesknivě smutnou náladu má leden
když od tebe navždy odcházím...
Publikoval(a):
Klarineb, 22.2.2018