Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Neustále zavírám své oči

Neustále zavírám své oči

Neustále zavírám své oči
abych nespatřil místa
která v kuse hoří

neustále zavírám své oči
snad tak uteču
před pomalu plížícím
se chladem noci

když zavírám své oči
chci jen slyšet padající déšť
život je křižovatkou,
labyrintem mnoha občas slepých cest

zavírám své oči
neboť věci nejsou
tak jak by měly být

zavírám své oči
možná se mi podaří
aspoň na krátkou chvíli
ještě trochu v klidu snít

a když už zavřu své oči
častokrát mě vzbudí lidský pláč
neustále zavírám své oči
protože je těžké znovu se začít radovat

zavírám své oči
přesto cítím
jak moc pálí věčný plamen

zavírám své oči
a žehnám všem těm láskou
opuštěným malým dětem

říkám si, život má
někdy podobu
spousty nepřečtených
dopisů a vět

neustále zavírám své oči,
abych zapomněl, jak
reálný se zdá tenhle pošetilý svět

ale patrně budu
dávno starým mužem,
až všechno správně pochopím
jak dlouho ještě potrvá
než se znova narodím?

Neustále zavírám své oči
a v nich vidím zítřky, které
levitují v nedohlednu

co když je všechno jen
výplod něčí choré mysli
a my pouze herci
v laciném němém filmu?

Neustále zavírám své oči
abych neviděl,
že všude vládne hřích

zavírám své oči
pro představu chlapců a dívek…
hrajících si na hřištích
Publikoval(a): Makaveli, 21.2.2018
Přečteno (305x)
Tipy (24) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Modrozelenýma očima, Mari13, Desiré, Martin Havlíček, donne, Lipová, Klarineb, děda včela, Mirastus, barča1
ikonkaKomentáře (12)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti