Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rodina

Rodina

s tmou setkáváš se i ve dne
rozbíjíš se na kusy
máš k sobě úctu?

kameny temný od ledu
sníh se na nich schovává
na jámu voláš: jsi můj otec!
na larvu: má matko má sestro
zeptej se ptáků
rozdělí na kusy, uzdraví

mraky vsákly oči
zkameněle procházíš krajinou
shnilé maso odřízni
předhoď ho lvům a šakalům
bolest ponech mi
ukrývá řešení
ke komu máš úctu?

napodobuješ rodný stromy
ozvěny slov na čistým talíři
pukliny, z nich voláš: odpouštím si!
matko a sestro: odpusťte mi!
bratř a příteli, zeptej se mrtvých
myšlenky prozradí

kořeny protkávají hromadu kamení
měj úctu
Publikoval(a): Marek Miko, 20.2.2018
Přečteno (74x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: barča1, gogol

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 23:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti