Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kde se to ve mne bere

Kde se to ve mne bere

Kde se to ve mne bere
snad přechodný je to stav
obzorem smutním, výhledy šeré
jako uvadající kvítí tíhnu k zemi ze všech těch představ

Má duše dříve sluncem zalitá
stále stejnou krajinou procházejíc
Snažící se optimismus u prahu teď nevítá
zkušenostmi dobitá
jinému postavení jde vstříc

Kde se to ve mne bere
ta hněvem posedlá myšlenková vzpoura
Nesnášenlivost k okolí každý úsměv z tváře mi smyje
Radši kamenem co necítí jest má touha

Růžovými odstíny hrajícím městem
procházela se dáma naivní
prodrala se i lidmi okouzlujícím davem
pohádka povedená,však scénář fiktivní

Na cestě domů dáma pláčem zalitá
z okouzlujících lidí stali se zvířata
ze zklamání rána do srdce je zarytá
ta moje hloupá dětská naivita

Kde se to ve mne bere
lidská povaha mě k nepoznání mění
Kde je radost z každé blbosti a ta holka co se stále směje
A kde ten co vše zlé zas v krásné promění

Do té doby pobrouzdám si ve snění
Vyléčím si šrámy a zranění
A mé srdce upevní
ve vzpomínkách zakoupené brnění...
Publikoval(a): Elll, 18.2.2018
Přečteno (101x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Kůl v plotě, Mirastus, Makaveli, Lipová, Martin Havlíček, Lindos, gogol

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 21:06
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti