Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zimní královna

Zimní královna

brodila se sněhem
v ošoupaných
červených botách

v teplým zimním kabátě
a bez čepice

a sníh jí
jemně dopadal
na vlasy.

krásná krutá
zima
ji konejšila

a provázela
její kroky

a kolemjdoucí
se za ní otáčeli

za těmi modrými rty,
tou zmrzlou hubou

a šedýma očima
paralyzovanýma
M R A Z E M.

dívala se
díky tomu
jenom dopředu

a viděla stovky
zamrzlých úsměvů
v křeči

a ztuhlé slzy
na tvářích
zatímco
otrávené duše
ječí.

a žebrákovi
klečícímu
mezi životem a smrtí

hodila do zkamenělých
prstů pár drobných
z cesty.

a pohrávala si
se sluncem

a pohrával si
život s ní

on je totiž
jako kočka

občas přítulný
a někdy se nemazlí.

ale dej mu nažrat
a trochu napít
vždyť to znáš.

přišel stejnej den
a zvadlá noc
a po ní zas
zvadlý ráno

ale nakonec
i zima někdy
zahřívá.

i od týhle královny
chladnokrevných dní

je sem tam
člověku přáno.
Publikoval(a): Michelle.Morrigan, 17.2.2018
Přečteno (98x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: xoxoxo, Martin Havlíček, gogol, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti