Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dachau

Dachau

Třešně jen kvetou ale brzy zrají
dubnové sluníčko v bavorském kraji
k procházce zve v malebném městečku
pěšky i na kole venku při pivečku

Pomalu v klidu den si vychutnat
nikam se nehnat nikam nespěchat
holt jiné mravy a jiný kraj
Nad bránou nápis:Arbeit mach frei!

Budoucnost národa na kolečkových bruslích
hitler jungen-v celku hezcí klucí
Počestný občané za ruku se vedou
kolo na obojku na psovi jedou

Hospody přetékají bujarou náladou
Dachau je vlastně kvetoucí zahradou
staří si při vzpomínkách dají čaj
Nad branou nápis:arbeit mach frei

Mít čisté ruce a čisté svědomí
je přece známé že byli to marťani
kdo sem Adolfa jak plevel zaseli
do záhonu květin do lánu obilí

Chtěli jen zničit překrásnou zahradu
která je domovem národa národů
nechtěli připustit aby vznikl ráj
A nad branou nápis:arbait mach frei

Deutschland Deutschland uber alles
jediný ráj a jinak prales
kam oko dohlédne kam oko vidí
jsou v něm jen opice a pololidi

Ale louky jsou zelené a modré je nebe
duben už končí květen hned přijde
pod kvetoucím stromem si páry pusu daj
leč nesmažou nápis arbeit mach frei
Publikoval(a): Elll, 16.2.2018
Přečteno (73x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, děda včela, gogol, Makaveli, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 18:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti