Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Touhy k jaru

Touhy k jaru

Ven z okna oči mé upřeně hledí
že přijde jarní kras to ony vědí
že blýská se radostně na teplé časy
na slunce svit a louky rozkvetlé krásy.

Až prvotní paprsky ozáří hlínu
tak semínka rostlinek zahodí plínu
vystrčí květy své ze země ven
konečně přichází nám jarní den.

Krajinou se projedu na plechovém koni
západ slunce uvidím ze skály jako loni
na procházku vyjdu si já s tou milou mojí
polibek pod kvítím třešně moje rány zhojí.

Cvrlikání jarních ptáčků bude slyšet všude
nálada hned veselejší okolo mě bude
slunce svitem smaže ze všech všechny zimní stresy
a radost z tepla přebije v nás cokoliv nás děsí.
Publikoval(a): Hášaša, 16.2.2018
Přečteno (698x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Áďulinka, Martin Havlíček, Makaveli, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 01:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti