Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Krásny je človek, Krása ženy

Krásny je človek, Krása ženy

KRÁSNY JE ČLOVEK

Krásny je človek keď pracuje.
Rukami, rozumom stvárňuje
tisíce myšlienok, cieľov v chcení.
Človek je práca v seba velebení.

Krásny je človek keď sa v modlitbe stíši.
Ku všetkým ľuďom zeme i sebe je bližší.
Krásny je človek v rozhovore s Bohom.
Pokora vysloví čo nedá sa riecť slovom.

Krásny je každý človek keď je vnútri krásny.
A z vlastnej krásy pokojný a šťastný.


KRÁSA ŽENY

Dievča, matka, žena
a dieťa, ktoré s láskou láska.
Je jej šťastie, radosť, vráska
a všetko.

Zohni pred nimi kolená.
Kráse Večnosti pokloníš sa
za všetky ľudské pokolenia.

To je žena.
Zaslúži si všetkej krásy mená.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 3.2.2018
Přečteno (144x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, děda včela, Lipová

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 12:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti