Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nevěřím

Nevěřím

Nevěřím na spasitele lidstva,
blaho druhých na srdci jim neleží.
Snídat by chtěli na zlatých miskách,
z každého slov a co nejvíc získat
a světlo vykouzlí z příšeří.

Proroci přílivu do vlastní kapsy,
apoštolové vlastního prospěchu,
skvěle se vyznají v mapách krásy,
malebně vykreslí nádherné časy,
a v "ráj"vedou nás bez spěchu.

Nevěřím na žádné spasitele,
čím větší aura,tím méně svatosti,
ze všeho dělají si dojné tele,
ne každý se uloží jak si ustele,
ne každý se prokecá k hojnosti.

Nevěřím v žádné věrouky
a lidi s mesiášským posláním.
Nejvyšší nepotřebuje prostředníky,
nežehná jim,neříká díky.
Každý sám skrze sebe,musí se dobrati poznání...
Publikoval(a): Elll, 1.2.2018
Přečteno (126x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marcone, donne, Lipová, Desiré, barča1, Klarineb, Makaveli, gogol, slunečnice69, děda včela

Spodek

Stránka generována 12.5.2024 23:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti