Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Povolební rozpor

Povolební rozpor

Mari13 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Omlouvám se za to nejspíš nechtěné téma..... a nechci se nikoho dotknout...

Nesu zodpovědnost za každý pohyb trávy za oknem.
Dusím se ve svojí nehybnosti.
Nemůžu nic.

Ani o centimetr nezměním polohu těla
svých dětí.
Zmítají se v nočních můrách, křičí strachy.
Ráno procitnou - a neví.
S rozmazaným vědomím sledují obrázky na tabletu.
Zuří, když je chci pohnout k myšlení.
Plavou vzteky po rozlehlé posteli: kdo mi bere pohádku?!

Potom volí.

Jsem zodpovědná za všechno,
za bídnou práci v pohraničí,
chování své rodiny,
hladovou Afriku
i svůj pražský blahobyt.
Ale nemůžu nic.
Publikoval(a): Mari13, 28.1.2018
Přečteno (87x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Klarineb, Lipová, Makaveli, Desiré, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti