Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

BÝT SKUTEČNÁ

BÝT SKUTEČNÁ

Brazzillka Básně » o Lásce

Anotace: Další vědomí, které přináší láska, tak skutečná, být živá!

Den pustý prázdný,vše tak dokola stejné,
jako by se mi zastavil čas,
vše zdá se mi tak obyčejné,
někdo kdysy zlomil mi vaz,

od těch dob se to táhne,
zpět ke stejným vodám mé srdce tíhne,

i když už nikdy to tak snadné nebude,
abys mne miloval stejně znovu,
jakou cestou se mám vydat, poraď mi můj osude?
jak se vyhnout mám hřbitovu?

ne, vždyť já ještě neumírám,
ani vzdát se to nechystám,
na ty časy s tebou víc a víc vzpomínám,
ale na tvrdou dobu co mě čeká se nikdy nepřichystám,

nebyla jsem nikdy žádný anděl,
ďábla ve mě si zažil i jsi mě zlostnou viděl,

nenávistnou, tvrdou i nelítostnou,
znáš mě všelijakou, i líbezně skvostnou,

nemiluj mě, nevracej se, nežij semnou,
věnuj mi alespoň ještě naposledy chvilku slastnou,

neztrať se mi napořád, vracej se zpět,
změnils mi od základu tvým příchodem celý můj svět,

a já nemohu odrazit se dál a jít bez tebe vpřed,
ten život vážně někdy není žádnej med,

vůbec to někdy vážně lehké není,
jak zvyknout si na to když ti od základu někdo život změní?

milovat a ztratit,
litovat a sebe trápit,

vzpomínat a bojovat,
lhaním si stále něco namlouvat,

truchlit a trpět,
nežít naplno, na minulosti lpět,

láska ta zabíjí,
doufám, že mi někdo ty přešlapy promíjí,

nejsem tak silná jak se můžu zdát,
dokonce i ve tmě se budu strašidel bát,

v základu jsem furt stejným dítětem,
ustrašeným a zranitelným štěnětem,

a teď vážně cítím jak ztracená jsem,
nevím co si počít s dalším zdlouhavým dnem,

na tuto dobu nebyla jsem nijak připravená,
jen se cítím den ode dne víc a víc unavená,

až jednou mi dojde sil i těch posledních,
třeba zapomenu těch chvil s tebou, teď chvil nevšedních,

i kdybych smutná s ránou v srdci umřela,
i tak budu vědět, že lásku jsem Ti na věky věků slíbila,

a odejít s láskou v duši,
to mi nikdy neveme ten pocit, když srdce naplno buší,

když jsem začala žít a živá se cítila,
od prvních minut se mi ta láska tak líbila,

a proto vím, že jsem byla skutečná,
od tvého příchodu jsem pochopila, jak má duše je výjimečná,

jak je má láska hluboká a nekonečná,
a že si už nikdy na světě nebudu připadat zbytečná,

jak umím a chci jen Tebe milovat,
tak jak už jsem mnohokrát řekla, toho nikdy nebudu litovat.

Děkuji Ti za to!
Publikoval(a): Brazzillka, 24.1.2018
Přečteno (205x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti