Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

tuláci

tuláci

jsou jako tuláci
jeden toulá se hlavou
ten druhý životem
cestou se potácí
a v náladách plavou
bouřlivým šramotem

kráčí s myšlenkou ubohou
jednou se... třeba
budou vlastnit navzájem
ale zastavit se nemohou
trhají ze sebe kousky chleba
když láska střídá nezájem

pravda je nikdy nechytí
uniknou jí světem lehce
i když v chodidlech mají hroty
jen ze svých těl se nasytí
ale co dělat, když hlava nechce?
jde nesmyslnost do nahoty?

jeden druhého se vzdali
ostatním mlčky závidí
a oči mají plné zrady
co šlo, to z těla odtrhali
teď už dávno nevidí
osudem tuláka je... umřít hlady
Publikoval(a): Neegoista, 21.1.2018
Přečteno (172x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Elll, děda včela, Klarineb, Makaveli, gogol, Mirastus, slunečnice69, Mari13

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 14:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti