Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svatební

Svatební

Klarineb Básně » Láska ... zklamání

Anotace: A setkání po letech...

Svatební

Krajina se oblékla do běloby
ráno si čechrá svatební šaty
krajky zklamání si na krk připínám

tvá země už změnila své podoby
ač z hranic zmizely ostnaté dráty
jsme tu jen ty, já a kolem pustina

řeka času protnula se znovu tady a teď
dávno už nečekám na tvoji odpověď
v mlčení skrýváš svou něžnou tvář

z vášnivých střípků plane v krvi měď
budoucnost má vždy nejasnou předpověď
ještě cítím tu vůni když vedle usínáš...

Zběsile cválá divoký kůň v čase
jak dlouho jsme se neviděly?
Uběhly roky, ač zdá se to být chvíli...

Spí ta kdysi slibně rozepsaná báseň
za jejíž rýmy jsme se nestyděly
všude kolem se vznášeli barevní motýli

pár vrásek vepsaných máš v duši
ale rty ti voní po malinách stále
a ten smutný úsměv pořád ti sluší...

Když tehdy Amor vytáhl svou kuši
šípy střílel bez přestání a neustále
je to dávno, z chladu slov jen tuším...

Ta rána po milování jsi prostě milovala
a nevím, zdali ti schází moje doteky
je bílý den a ty ses mi vdala i vzdala
buď svá a odhoď už z falše převleky....
Publikoval(a): Klarineb, 20.1.2018
Přečteno (220x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Desiré, Gaia., Mari13, gogol, Lipová, Těkavý Vasil, Mirastus, Makaveli, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 09:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti