V meditaci ticha...
V meditaci ticha...
Zatloukám šperky tvých slov
do šedého betonu našich bytí
na duši ulpěly jen zbytky sazí
hledám v objetí cit, ne chladný kov
ten plamínek, co v temnotě svítí
vodu, jež nepřeteče ze svých hrází
den se ponořil do meditace ticha
vtíravé myšlenky trčí ze mě ven
poraním se o trny nepochopení...
co ve mě ještě vůbec dýchá?
Ten mnich uzavřený do čtyř stěn
čekající na duchovní dovršení?
V nirváně pocitů cítím se tak nějak blaze
sedíme vedle sebe ač dělí nás kilometry
hrady z písku se zvolna rozpadají
a ze severu přivanuly ledové větry....
Publikoval(a):
Klarineb, 19.1.2018