Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prázdný pohár

Prázdný pohár

Prázdný pohár

První i druhou svíčku zapaluji
do pohárku víno liji.
O životě přemýšlím.
Oči se slzami zalily to pro
ten život nešťastný.

Pozoruji plamínek,co na
svících skotačí.Z pohárku
vína ubylo srdce se mě
smutkem zachvělo.

MINULOST odnesly slzy mé.
PŘÍTOMNOST nejistá má
duše po lásce skomírá.
BUDOUCNOST zastřená tajemný
závojem.V pohárku zbylo
vína málo jen.

Svíčky pomalu dohořívají.
Přemýšlet už jsem přestala
vždyť bych si pro ten smutný
tok myšlenek oči vyplakala.

Pohár prázdný je na dně jen
pravda zůstala.
KOHO BY ZAJÍMALA.

Vždyť draze se za ni platí.
Srdce pro ni krvácí a duše
se k Bohu obrací.

Svíčky zhasly víno je dopité.
Život si dál plyne.
JENŽE JINAK NEŽ BY ČLOVĚK CHTĚL.
Pro štěstí i neštěstí si oči
vypláčeš.
Publikoval(a): slunečnice69, 16.1.2018
Přečteno (68x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, Lipová, barča1, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti