Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ozvěny

Ozvěny

Jan Čáp Básně » o Lásce

Anotace: Je daleko. Zbyla jen vzpomínka. Krásná vzpomínka.

Srdíčko moje, potichu naslouchá.
Hlídá hlas, slovo, malinkou písničku.
Do rozkvetlé louky, lehoučce zavolá.
Mezi vás. Snad zaslechne ozvěny trošičku.

Na louce síť, jako pavučinka.
Chodíš po ní, rosenkou.
Pokládáš nit, dlouhá vzpomínka.
Úsměv si vykouzlíš malou květinkou.

Srdíčko její, nevnímá čas.
Radostně zazpívá, jako strun hlas.
Barevnou melodií tenkou jak vlas,
hlubokou vzpomínku probudí v nás.

Zpívá tak potichu, přesto je slyšet.
Ozvěna nese ji, jen není vidět.
Tančí jak víla, při svitu měsíčku.
Zahrajte ozvěny tu naši písničku.
Publikoval(a): Jan Čáp, 15.1.2018
Přečteno (207x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 08:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti