Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Má svůj čas

**Má svůj čas

*~*~*~*
Zima
ta má stále svůj čas
a taky sníh a taky mráz,
někdy je zima mrazivě drzá
jindy se zase s jarem zaplete,
to ani v noci nic nezamrzá
jen máma ten teplý
svetr doplete.
A taky šál a čepici s bambulí
zima se jen tak nevzdává,
mami,víš
palčáky by se mi taky hodily
stále jsou večery,noci
a rána mrazivá.

Zima ta ráda
pravou zimou bývá
i když se někdy
třeba v lednu ohřeje,
na tající sněhuláky jen tak se dívá
a pak jim čerstvého sněhu
dopřeje.
Ze břehu krmíme hladové labutě
v lesích se krmelce plní senem,
pak se zimní pohádkou
chodíme na kutě
a v poledne kopec si sjedem

Zima má být bílá
zima má být mrazivá
taková zima
se vždycky
líbila…

~*~*~*~*~*~
Publikoval(a): Květka Š., 13.1.2018
Přečteno (380x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Lipová, Mari13, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 11:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti