Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Očima

Očima

Lipová Básně » Srandovní

Anotace: mnohdy i v odvrácené části je síla veliký klid moudrost či dar byť se tam nikomu nechce

.
Ty zelené oči
život se v nich točí
zelené i hnědé
modré černé šedé.

Vše se v oku zračí
jím přijímáme svět,
odmítnem či vnoří se v nás
divukrásný květ?

Květ života-
koule, tvary,
molekuly,atomy
proměněné zorničkami
v rozmanité výtvory...

Božské!

Dřív
,,tu je louka
tu je les
tu je bába
tady pes..."
blá
blá
blá
blá
blá

dnes
zas
jedním nosem
prsty sluchem
mízou v zádech
třetím okem
tenhle mocný všeobsáhlý
život do mě vlez!
.
Publikoval(a): Lipová, 10.1.2018
Přečteno (579x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, a d a, Bezhlavý rytíř, LadyLoba Romana, Makaveli, Klarineb, Pavíočko, Martin Havlíček, Mari13, gogol

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 19:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti