Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pokročilá staroba

Pokročilá staroba

Život.
Oáza.
V nej močarisko
odstrčené bokom
so stojatým tokom
páchne plesňou, potom,
odpadom zo seba.
Ukryté pod machom.
Trasovisko.
Vyschnutie,
zánik - veľmi blízko.

Zriedka nazrie slnko
do stojatej hĺbky,
zriedka pohladkajú
vetry život vetchý.

Bojím sa.
Mám strach z tých rokov
keď budem stáť bokom
so stojatým tokom.
V úzkosti čakám dážď,
zimu s čiernym blatom.

Poprosím času zášť
nech príde až potom...
Chcel by som stopy zmiasť.
Skryť sa pred zánikom.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 9.1.2018
Přečteno (124x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Těkavý Vasil

Spodek

Stránka generována 7.6.2024 06:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti