Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A za kamny...

**A za kamny...

~Za kamny~

Dnes je chladno a dost lije
za kamny se kočka hřeje
hned bych si to vyměnila
místo kočky bych se hřála.
Teď do deky se zachumlám
a bačkory si nazouvám
a pro teplo v tělíčku
dám horký čaj,slivovičku.

Takhle to bývalo na vesnici
z kamen šlo teplo sálající
a vůně dřeva a šišek
a kočičí vyhřátý kožíšek.
Na rýmu,kašel bylinkový čaj
a šípky ty sbíral celý kraj
nám babičky pletly rukavice
jo,abych nezapomněla
ta moje i ponožky,šály,čepice.

Děda na zimu dříví nachystal
táta mu taky občas pomáhal
teď hřeje ústřední topení
totiž v paneláku komín není.
Chybí nám kamínka či pec
do kamen přiložit,to by byla věc
tak vzpomínám na tu zimu kdysi
na zdi mi obrázek pana Lady visí.
------------------------
Publikoval(a): Květka Š., 4.1.2018
Přečteno (101x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mari13, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti