Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zakalené bytí

Zakalené bytí

Jera_lu Básně » o Lidech

Anotace: Výplod mé mysli, jež strádá rýmů.

Vztek...
Zákeřná to epidemie
ač nevěříš, přec pohltí tě
frustrace je druhou možností
a nebo utopíš se
v sebelítosti.

Nenávist-litry špíny
a zkaleného bahna,
jež chtějí vlít se
do tvé čiré bytosti.

Krok ku kroku
třebaže jí necítíš
dotýká se tě
zprv jen boku
a pak zatouží víc...

Lapáš po dechu
hledíš vzhůru k nebesům
a doufáš v naději
v jediný paprsek světla
ve zbytek tvého světa.

Paprsek vysvitne
sám víš...
Dostaneš šanci,
budeš-li opravdu chtít.

Ale,
pokud v sobě necháš ten kal,
věz, že nepoznáš lásku,
nýbrž bolestný žal.

Budeš-li chtít
nenávist vypustíš
čistou vodou tělo dopustíš
a proliješ světlem...

Budeš-li opravdu chtít
bude se ti lépe
žít.
Publikoval(a): Jera_lu, 2.1.2018
Přečteno (90x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré, gogol, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti