Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nespavost

Nespavost

.


Spánek se pokouší o mou hlavu
neúnavně, takřka zoufale.
Ale dveře jsou zamčené
a já ztratila klíče.

Už dlouho nemohu spát.

A tak
mu uklouzne milostný dopis
pode dveřmi,
s polibkem vyčerpání.

Připomněl mi mou lásku,
která slíbila,
že se zítra vrátí,
s kyticí bílých tulipánů.

Chce se mi spát.

Budu trpělivě čekat
v měsíčním svitu.
Budu připravena,
přijmout jej ve dveřích.

Usínám.


.
Publikoval(a): Amelie M., 1.1.2018
Přečteno (143x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Desiré, Těkavý Vasil, Lipová, děda včela, Mirastus, slunečnice69, Kytka62, gogol

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 10:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti