Novoročná úvaha
Novoročná úvaha
Príď, prosím, vzácny milý hosť
batoľa v snežnej perinke.
Príď pre šťastie i pre radosť.
Mlčanie.
Ešte nie si na linke.
Preverím si žatvu rokov
v silvestrovskej noci.
Výsledok.
Nemusím sa hanbiť za život.
Môžeš už prísť vzácny, milý hosť
čo dáš, to vezmem.
Prácu, lásku i neúspechov dosť.
Je polnoc, už budeš na linke.
Pozývam ťa k sebe priateľ - nový rok.
Pri údere gongu zdvihneme zlatý mok
na zdravie, šťastie, žitia tok
vypijeme do dna prípitok.
Anna Vodičková
Publikoval(a):
anna41, 29.12.2017