Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A máme pravou zimu...

**A máme pravou zimu...

*****
Na zamrzlé vodní hladině
sedí dva lední medvědi
…no vážně...
oni přece vůbec nevědí
že i bez mrazů je někde krásně
i když i nám to bílé nadýchané schází
někdy to právě napadané
...však kominík umaže od sazí...
/určitě pro štěstí/

bez mrazů chybí i klouzačky
občas i rýma a červené tvářičky
a sněhulák co na dveře rád zaťukal
bílé vánoce všem přál
a my ho pozveme k sváteční večeři
i když tomu nikdo asi nevěří
pak přiletí anděl od tam...z nebe
potěší mě i tebe i tebe i tebe

a poví třeba sněhovou pohádku
o bílém zatoulaném koťátku
a na okno ti namaluje mrazivý květ
ten ti nebude nikdo závidět
ty párkrát kýchneš na okno dýchneš
škoda,květ se rozpustí
a není vidět.

A večer čteš na nebi hvězdné přání
jaké?
To víš sama,směje se anděl,
já o tvém přání totiž nemám ani zdání.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 22.12.2017
Přečteno (228x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kytka62, Bezhlavý rytíř, Mirastus, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti